Selecteer een pagina

Palmpasen

In vijf weken leren de kinderen hoe organisaties zoals de voedselbank, justitie, de kledingbank en de

kerk bijdragen aan de samenleving. In een YouTube-filmpje ontdekken de kinderen samen met hun gezin hoe ook zij andere mensen eenvoudig kunnen helpen. Filmpjes mogen jullie sturen naar 0630030888.

 

Doe meeGeef een gift

Stap 5: De Gevangene of zieken bezoeken   

Stap 4 : De onbekende huisvesten  

Stap 3 : De naakte Kleden  

Stap 2 : De doden begraven  

Stap 1 : De dorstige te drinken geven en de hongerige voeden 

Voel je thuis

Bij Elkaar..

In de wereld.. 

Bij GoD..

Palmpaastok

Ieder jaar maken communicanten samen met andere kinderen rond Palmzondag Palmpasenstokken. Eerdere jaren gebeurde dit op verschillende manieren in de geloofsgemeenschappen van onze parochie, vanwege de coronamaatregelen gaat dat dit jaar helaas anders. Dit jaar maken wij de Palmpasenstokken thuis.

Tijdens de vastentijd, de voorbereidingstijd voor Pasen, maken de kinderen in vijf weken hun Palmpasenstok, waarbij ze ook nog iets leren over het vastenthema van dit jaar: ‘Handen heb je om te geven’; naar de zeven goede werken uit Mattheüs 25.

In vijf weken leren de kinderen hoe organisaties zoals de voedselbank, justitie, de kledingbank en de

kerk bijdragen aan de samenleving. In een YouTube-filmpje ontdekken de kinderen samen met hun gezin hoe ook zij andere mensen eenvoudig kunnen helpen. Door aandacht te geven aan deze goede werken wil de parochie het saamhorigheidsgevoel van de eerste coronagolf weer oproepen.

Hoe werkt het 

 

  • Je geeft je op door een mailtje te sturen naar info@franciscus2puntnul.nl, kinderen van de communie doen automatisch mee.
  • Elke zondag wordt er om 10:00 een filmpje van een kwartier op YouTube gepubliceerd. Het filmpje kan op zondag of op een later moment worden bekeken.
  • In het filmpje ontdek je samen een van de goede werken, ontmoet je iemand en vier je samen.
  • Vervolgens wordt er een knutselopdrachtje voor de Palmpasenstok uitgelegd .
  • Door elke week het filmpje te kijken en te knutselen heb je tijdens Palmpasen uiteindelijk je eigen unieke Palmpasenstok.